17 Haziran 2023 Cumartesi

 ATM kartımı yuttu, ATM kartımı geri vermiyor, 

ATM kartı geri vermedi, ne yapmam gerekiyor? Bankacılık işlemlerinin bel kemiği olarak sayılan ATM’ler, bizleri bazı sorunlarla karşı karşıya bırakabiliyor. Genellikle para çekerken kartı almayı unutarak, ATM’nin kartı yutmasına sebep olabiliyoruz. Bazı bankalar önce kartı, ardından parayı verirken, bazıları ise önce parayı sonra kartı vermektedir. Bu gibi işlemler de kafa karışıklığına sebep olarak kartımızı geri almamıza engel olabiliyor. Bazen şifremizi yanlış girmemiz, bazen ise kartın son kullanma tarihi geçmesi gibi durumlarda ATM kartımıza el koyabiliyor. Peki ATM karta el koyarsa ne yapabilirim? 



Bankamatik kartımı yuttu hakkında bilgiler.

Eğer kartınızı yutan ATM, bir banka şubesine bağlı ise işiniz kolay. Böyle bir durum, bankanın çalışma saatleri içerisinde gerçekleşti ise güvenlik görevlisiyle konuşarak durumu açıklayabilirsiniz. Şayet sorun teknik bir arızadan ötürü meydana geldiyse görevli kişi kartınızı tarafınıza iade edecektir.

ATM'de yutulan kart geri almak için, eğer işlem yaptığınız ATM banka şubesinin önünde ise hemen içeriye görevlilere söyleyebilir ve makineyi açtırarak kartınızı geri alabilirsiniz. Bunu yapabilmek için kartın size ait olması gerekmektedir ve kimliğinizi teyit edecek bilgiye sahip olmanız gereklidir.

Eğer Atm şube dışında ise Bankanın müşteri iletişim telefonunu aramanız gerekir.

ATM’ler elektronik cihazlar olduğu ve herkes tarafından ortak kullanıldığı için, sık sık arıza yapmaktadır. ATM başına geçtiğinizde öncelikle ATM’nin ekranını kontrol etmeli, ardından kartınızı yerleştirmelisiniz. ATM ekranında herhangi bir arıza bildirimi varsa, kartınızı yerleştirmemeli ve başka ATM bulmalısınız. 

ATM’ler şu gibi durumlarda karta el koyabilir;

ATM arızaları,

Kart şifresinin üst üste yanlış girilmesi,

Borcun ödenmemesinden dolayı kartın iptal edilmesi,

Kartın son kullanma tarihinin geçmiş olması,

Dolandırıcılık yapmak üzere ATM’nin içeriğinin değiştirilmesi,

Kartınız ile kayıp ihbarı yapılması.

İlgili Konular

Kredi Kartı kullanma kılavuzu

0 yorum:

Yorum Gönder