20 Haziran 2023 Salı

Sirke genellikle salata soslarında kullanılır. Unutmadan belirtmek gerekir ki Türkler bir de sakatat çorbalarında sirke ve sarımsak ikilisinin muhteşem birlikteliği ile lezzet şöleni yaşatırlar.



 Turşu yapımında limon-sirke tartışmasının baş rolünü sıklıkla kullanıyoruz. Mutfakta harikalar yaratan sirkenin cilt bakımda sihirli bir formül olduğunu biliyor musunuz?

Şifası son dönemlerde fark edilen elma sirkesi, sağlık ve kişisel bakım alanında alternatif çözüm olmaya devam ediyor. Antiseptik özelliğindeki sirkenin düzenli kullanılması halinde ciltte yarattığı mucizeyi gördüğünüzde gözlerinize inanmayacaksınız. Doğal bir tonik olan elma sirkesi, cildin ölü derilerinden arınmasına olanak verirken ferahlatıcı etkisi ile adeta deri değiştiren yılan gibi hafif hissetmenize yardımcı olur.

Sağlıklı salata için sirkeli su

Bunun için de 1 litre suda 2 tatlı karbonat eriterek, sebzelerini bu suda bekletmek iyi bir yöntem olabilir. Sebzelerinizi bu suda yarım saat beklettikten sonra durulayın. Parazitlerden arındırmak isterseniz de sirkeli suyu bu aşamadan sonra uygulayabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder